We hebben allemaal witgoed in huis: iedereen heeft wel een koelkast, een wasmachine, een vaatwasser, een droger, een vriezer en/of een oven. Al deze apparaten zorgen ervoor dat het dagelijks leven stukken eenvoudiger is dan een aantal decennia geleden! Het is gelukkig bijna niet meer voor te stellen hoeveel werk men vroeger had aan het huishouden. Veel witgoedbedrijven zijn daarom nog steeds erg populair, zoals onze persoonlijke aanrader De Hanze Witgoed in Kampen. Er wordt goed bijgehouden welke trends er zijn op het gebied van huishouden en witgoed. Ben je benieuwd naar wat eraan zit te komen? Lees dan snel verder!

Internet of things

Sinds de jaren 90 is Internet langzaam maar zeker een steeds groter onderdeel van ons leven geworden. Vandaag de dag wordt het geschaard onder de primaire levensbehoeften en valt het ook onder nutsvoorzieningen. Deze uitbreiding zet zich voort doordat ook witgoed nu aangesloten raakt op het internet. Het betekent concreet dat je je apparaten van een afstand kunt besturen en instructies kunt geven. Allemaal via je smartphone of je PC op het werk. Deze diepere integratie van alles om ons heen, wordt ook wel aangeduid met de term the internet of things, of in goed Nederlands: het internet der dingen. Voorbeelden hiervan zijn:

  • een automatische boodschappenlijst op basis van wat je koelkast ziet dat ontbreekt;
  • een wasmachine/vaatwasser die pas begint te draaien tijdens de daluren.;
  • een airco of verwarming die aanslaat wanneer die ziet dat je je werk verlaat, zodat wanneer je thuis komt, het lekker warm/koel is.

Duurzaamheid

Ook op het gebied van duurzaamheid zijn er wereldwijd grote trends zichtbaar. Het wordt steeds belangrijker om rekening te houden met het milieu en overheden trachten ook om duurzame producten en duurzaam gedrag te stimuleren door middel van subsidies. Vaak betekent dit ook dat vervuilende en niet-duurzame producten en gedragen worden beboet met belastingen en accijns. Op het gebied van witgoed is het dus ook de truc voor producten en aanbieders om ervoor te zorgen dat hun aanbod mee gaat met deze ontwikkelingen.